NAPREDNE TEHNOLOGIJEHLAJENJE. SKLADIŠČENJE. ZORENJE.

S sodobnimi in vrhunskimi inženirskimi rešitvami vam omogočimo celovito in energetsko učinkovito rešitev skladiščenja vseh vrst živil.

Za ohranjanje svežine in kakovosti, pa tudi za razvoj najboljšega okusa in arome, je treba sadje in zelenjavo skladiščiti v ustreznih nadzorovanih temperaturnih in skladiščnih pogojih.

Z naprednimi tehnologijami EHO za skladiščenje sadja in zelenjave vam zagotavljamo energetsko učinkovite in kakovostne rešitve skladiščenja, prilagojene vašim posebnim potrebam in pogojem.

SKLADIŠČA S KONTROLIRANO ATMOSFERO (CA) za sadje

Skladišča s kontrolirano atmosfero (ULO, DCA) omogočajo visoko kakovost in dolgotrajno skladiščenje sadja, tudi do naslednje sezone.

SKLADIŠČA S KONTROLIRANO ATMOSFERO

ULO (Ultra Low Oxygen)

Glavna prednost skladišč s kontrolirano atmosfero ULO je upočasnitev zorenja in staranja skladiščenih živil. Optimalne pogoje, ki omogočajo kakovostno in dolgotrajno skladiščenje sadja, tudi do naslednje sezone, dosegamo s pravilno izbranimi hladilnimi sistemi ter napravami za vzpostavitev atmosfere z nizko vsebnostjo kisika in ogljikovega dioksida − ULO (Ultra Low Oxygen).

SKLADIŠČA Z DINAMIČNO KONTROLIRANO ATMOSFERO

DCA (Dynamic Controlled Atmosphere)

Dinamična kontrolirana atmosfera (DCA) pomeni, da je sadje skladiščeno pri spremenljivih koncentracijah kisika in ogljikovega dioksida, ki ju prilagajamo odzivu skladiščenega sadja.

Skladišča DCA so alternativa skladiščem ULO, kjer je koncentracija kisika konstantna.

Glavne prednosti skladišč z dinamično kontrolirano atmosfero so zmanjševanje možnosti razvoja kožne bolezni »scald« na sadju, večanje trdnosti skladiščenega sadja in podaljševanje roka skladiščenja.

Rešitev EHO za dolgotrajno skladiščenje

Vaša konkurenčna prednost

 

Zanesljiva plinotesnost skladišča

Ustrezna plinotesnost skladišča je izrednega pomena pri vzpostavitvi kontrolirane atmosfere z nizko ravnjo kisika. Dosežemo jo z natančnim sistemom montaže, zanesljivimi izolacijskimi paneli, sistemom plinotesnosti in posebnimi plinotesnimi hladilniškimi vrati.

 

Zanesljiv hladilni sistem in vlaženje

Vgrajen sistem hlajenja zagotavlja učinkovito ohlajevanje sadja, v času skladiščenja pa minimalno izgubo vlage. Dolgoletne izkušnje so pokazale, da je za doseganje želenih parametrov hlajenja in ohranjanje potrebne relativne vlažnosti v skladišču najustreznejša izbira sistema z indirektnim hlajenjem.

Z namensko izdelanim centralnim nadzornim sistemom EHO je omogočeno popolnoma avtomatsko delovanje celotnega sistema.

 

Energetsko učinkovit absorber CO2, dušični generator N2 in sistem analize

Vgrajujemo energetsko učinkovite naprave, ki omogočajo doseganje nizke vsebnosti kisika in ogljikovega dioksida ter vzdrževanje njune koncentracije na želeni vrednosti z nizko porabo energije. Tako vzpostavljena kontrolirana atmosfera upočasni metabolizem sadja in preprečuje razvoj skladiščnih bolezni.

 

Ustrezne skladiščne kapacitete in embalaža

Skladiščne kapacitete posameznih skladiščnih komor prilagodimo vašim potrebam. Izbira skladiščne kapacitete posamezne skladiščne komore je odvisna od količine sadja, ki ga lahko ponudite tržišču takrat, ko odprete skladiščno komoro, v kateri je bila vzpostavljena kontrolirana atmosfera. Nudimo vam tudi dobavo najprimernejše embalaže za dolgotrajno skladiščenje sadja, PVC zabojev.

SKLADIŠČA za ZELENJAVO

S tehnologijami EHO za skladiščenje učinkovito ohranjamo kakovost in svežino zelenjave.

Večina zelenjave ne bi ostala sveža več kot nekaj dni, če ne bi bila v hlajenem skladišču. Staranje in razvoj nevarnih bakterij se začne takoj, ko zelenjavo oberemo.

V ta namen izdelujemo skladišča za različno zelenjavo, na primer za krompir, rdečo peso, čebulo, korenje, zelje itd., in sicer z namenom, da bi omogočili optimalno izkoriščenost prostora ter pregledno in funkcionalno manipulacijo z zelenjavo. V skladiščih za zelenjavo je omogočeno skladiščenje v različnih temperaturnih režimih, opremljena pa so z dodatno tehnološko opremo, kot je prezračevanje s svežim zrakom, ogrevanje zraka, vlaženje in dodatna notranja zračna cirkulacija skozi skladiščeno zelenjavo. Vsi ti instrumenti pripomorejo k podaljšanju roka uporabnosti.

Izdelujemo skladišča različnih kapacitet, od majhnih (1.000 ton) do največjih (100.000 ton in več).

Naši hladilni sistemi omogočajo:

  • upočasnjevanje dihalnih aktivnosti in razkrajanje encimov,
  • zmanjševanje izgub vlage in staranja proizvodov, in sicer s kakovostnim hladilnim sistemom ter po potrebi dodatnim sistemom vlaženja zraka,
  • upočasnjevanje in zaviranje rasti škodljivih mikroorganizmov,
  • zmanjšanje nastajanja naravnega zorilnega plina etilena, ki ga odvajamo s prezračevanjem s svežim zrakom in kontrolirano temperaturo v skladiščih.

Z našimi hladilnimi sistemi zagotavljamo potrošniku najvišjo možno kakovost in svežino zelenjave.

SKLADIŠČA ZA ZELENE BANANE

Z najnaprednejšimi tehnologijami EHO zagotavljamo optimalne pogoje za ustrezno in kakovostno skladiščenje zelenih banan.

Prvi pogoj za visoko kakovost zrelih banan je ustrezna kakovost zelenih. Zato je treba zelene banane po prihodu skladiščiti v pogojih, s katerimi sta zagotovljena konstantna temperatura in zračenje.

V ta namen izdelujemo skladišča za zelene banane, opremljena z regalno konstrukcijo, s katero omogočimo enakomeren pretok zraka skozi vsako paletno mesto v skladišču. Skladišča imajo vgrajeno tudi učinkovito prezračevanje in zaščitno ogrevanje.

CENTRALNI NADZORNI SISTEM EHO

S centralnim nadzornim sistemom EHO se lahko daljinsko povežemo z vašim objektom, kar omogoča upravljanje in nadzor objekta ter zagotavlja takojšen in celovit strokovni servis in podporo v primeru izrednih situacij.

SERVIS 24/7

Zavedamo se, da je pri hladilnih sistemih v primerih okvar hitro in učinkovito posredovanje izrednega pomena. V 24-urni pripravljenosti imamo izjemno usposobljeno servisno ekipo, ki zagotavlja svetovanje, preventivno vzdrževanje in servisne posege. Na našo izkušeno ekipo in kakovostno podporo se lahko zanesete 24 ur na dan, 365 dni na leto. Nudimo vam tudi zamenjavo in tehnične izboljšave obstoječih hladilnih sistemov po meri.

VEČ INFORMACIJ

Kontaktirajte nas za več informacij in dovolite, da vam osebno pokažemo veliko dodano vrednost, ki jo lahko EHO tehnologije hlajenja, skladiščenja in zorenja prinesejo vam in vašemu podjetju.

REFERENCE

Ponosni smo na več kot 800 uspešno zaključenih projektov in odlične odnose s svojimi partnerji v več kot 30 državah po vsem svetu.

Zakaj izbrati EHO?

EHO SISTEMI