NAPREDNE TEHNOLOGIJEHLAJENJE. SKLADIŠČENJE. ZORENJE.

Energetsko izjemno učinkoviti, kakovostni in zanesljivi EHO hladilni sistemi lahko postanejo vaša ključna konkurenčna prednost.

Za vsa živila in sveže izdelke na poti od proizvajalca do potrošnika so potrebni ustrezni temperaturni pogoji. Za doseganje visoke kakovosti izdelkov je treba obvladovati celotno verigo hlajenja v skladu z zahtevami in standardi HACCP, in sicer v proizvodnji, distribuciji, skladiščenju in na prodajnih policah v nakupovalnih centrih.

HLAJENJE V LOGISTIČNIH CENTRIH

Kakovost živil je v veliki meri odvisna od visokokakovostnih hladilnih sistemov z zanesljivimi temperaturnimi režimi.

Poskrbeli bomo za pravilno izbiro in namestitev ustreznega hladilnega sistema. Na ta način zagotovimo tehnološke standarde in posledično kakovost blaga, ki se distribuira na debelo, drobno ali neposredno potrošniku.

Hlajena skladišča za sveže blago

Pozitivni (+) temperaturni režim

 

Tovrstna skladišča so v glavnem namenjena skladiščenju živil za potrebe pridelovalcev, predelovalcev, distributerjev in trgovskih središč.

V skladišča vgrajujemo sodobno opremo, s katero zagotovimo:

  • optimalno meritev ter regulacijo temperature in vlage,
  • ustrezno kroženje zraka,
  • prezračevanje skladiščnih prostorov,
  • minimalen odvzem vlage iz skladiščenega blaga,
  • prilagajanje logističnim zahtevam objekta (transportne poti, embalaža, regalni sistem).

Hlajena skladišča za zamrznjeno blago

Negativni (-) temperaturni režim

 

Tovrstna skladišča so namenjena predvsem skladiščenju živil na daljši rok. Skladišča so običajno opremljena z regalnimi sistemi, ki zagotavljajo optimalno izkoriščenost prostora ter funkcionalno in pregledno manipulacijo blaga.

Z zamrznjeno hrano je potrošnikom omogočen dostop do sezonskih izdelkov, ki sicer ne bi bili na razpolago skozi celo leto, razen če bi bili uvoženi iz čezoceanskih držav, kar pa je povezano s stroški in vplivom na okolje.

Pri skladiščih za zamrznjeno blago je poleg ustreznega hladilnega sistema pomembna tudi kakovostna izvedba izolacij s poudarkom na:

  • preprečevanju toplotnih mostov,
  • parni nepropustnosti,
  • pravilni izbiri hladilniških vrat,
  • ogrevanju kritičnih elementov (vrata, odtoki itd.)

HLAJENJE V PROIZVODNJI

Hlajenje v proizvodnji ohranja kakovost in svežino blaga.

Hlajenje je ključni del v proizvodnem procesu, saj ohranja svežino živil brez škodljivih vplivov na kakovost, ki se pojavijo pri prekomerni predelavi. Zato je hlajenje eden glavnih načinov podaljšanja roka uporabnosti, hkrati pa je sprejemljivo tudi za potrošnike. Hlajenje je ključno za vzdrževanje kakovosti v celotni prehranski verigi, treba pa ga je prilagoditi proizvodnemu procesu.

Nadzorovanje temperature hrane v celotni preskrbovalni verigi je nujno za podaljšanje roka uporabnosti.

ZAMRZOVALNI TUNELI

Sodoben način predelave svežih živil in izdelkov narekuje tudi globoko zamrzovanje. Tunele za globoko zamrzovanje izdelujemo kot samostojne enote ali v sklopu celotne hladilnice.

Izvedba tunelov je specifična glede na vrsto živil, ki jih želimo zamrzovati. Na voljo so različne kapacite, dimenzije in vrste, prilagojene vašim željam in potrebam zamrzovanja.

mlečnA INDUSTRIJA

Učinkovita proizvodnja mlečnih izdelkov je odvisna od skrbno izbrane hladilne opreme. Z uporabo ustreznih hladilnih sistemov lahko dosežete optimalno hladilno moč in želeno temperaturo v vsakem trenutku. Vgradimo lahko tudi akumulatorje ledu, ki še povečajo energetsko učinkovitost celotnega sistema hlajenja.

PEKARSKA INDUSTRIJA

S hladilnimi sistemi v pekarstvu in slaščičarstvu lahko dosegate višjo kakovost pekarskih izdelkov in manjšo odvisnost primarne proizvodnje od prodaje končnih izdelkov. Ponudimo vam lahko širok spekter hladilnih sistemov za vsa temperaturna območja z regulacijo vlage.

MESna industrija

Visoke zahteve po kakovosti živil in strogi veterinarski pogoji narekujejo vgradnjo kakovostnih hladilnih sistemov. Naše vodilo je ustrezna izbira in pravilna namestitev sistema hlajenja, ki dosega visoke tehnološke standarde in s tem ohranja kakovost mesa in mesnih izdelkov.

CENTRALNI NADZORNI SISTEM EHO

S centralnim nadzornim sistemom EHO se lahko daljinsko povežemo z vašim objektom, kar omogoča upravljanje in nadzor objekta ter zagotavlja takojšen in celovit strokovni servis in podporo v primeru izrednih situacij.

SERVIS 24/7

Zavedamo se, da je pri hladilnih sistemih v primerih okvar hitro in učinkovito posredovanje izrednega pomena. V 24-urni pripravljenosti imamo izjemno usposobljeno servisno ekipo, ki zagotavlja svetovanje, preventivno vzdrževanje in servisne posege. Na našo izkušeno ekipo in kakovostno podporo se lahko zanesete 24 ur na dan, 365 dni na leto. Nudimo vam tudi zamenjavo in tehnične izboljšave obstoječih hladilnih sistemov po meri.

VEČ INFORMACIJ

Kontaktirajte nas za več informacij in dovolite, da vam osebno pokažemo veliko dodano vrednost, ki jo lahko EHO tehnologije hlajenja, skladiščenja in zorenja prinesejo vam in vašemu podjetju.

REFERENCE

Ponosni smo na več kot 800 uspešno zaključenih projektov in odlične odnose s svojimi partnerji v več kot 30 državah po vsem svetu.

Zakaj izbrati Eho?

EHO SISTEMI